Spoznajte Kras ... občutite domačnost! (3)

english version

Kras... Le malokje narava tako obarva pokrajino, kot prav kraško gmajno. Ruj, ki porašča suhozide si nadene na tisoče pastelnih barv in poskrbi, da si med sprehodom oči odpočijemo na nepozabnih stvaritvah narave.

Celotno območje Krasa je idealno za lagodno kolesarjenje in pohodništvo po planotasti pokrajini, ponuja pa tudi nekaj bolj zahtevnih vzponov na vrhove. Zaradi blagega podnebja sta pohodništvo in kolesarjenje možni skozi vse leto, čeprav se prav spomladi in jeseni Kras predstavlja v svoji najlepši luči.

Tu pa najdemo še celo vrsto zanimivih in očarljivih kulturnih in naravnih znamenitosti, ki očarajo še tako zahtevne obiskovalce. Sprehodite se po srednjeveškem Štanjelu, obiščite kraško podzemlje Škocjanskih jam, Vilenice, Divaške ali katere izmed ostalih številnih jame, raziščite poti posestva Kobilarne Lipica in spoznajte plemenitost kraških lipicancev.

Na Krasu pa na svoj račun pridejo tudi gurmani, ki so ob sprehodu skozi ozke uličice kraških vasi deležni še pestre palete okusov odlične lokalne kulinarike, ki jih nudijo turistične kmetije, gostilne, restavracije in osmice ali pa uživajo v degustaciji kraških vin, žganj in likerjev v eni izmed šarmantnih vinskih kleti. Za vas smo pripravili nekaj primerov izletov, ki vam bodo pobližje predstavili območje ter vas popeljali novim doživetjem naproti.

Spoznajte Kras ... občutite domačnost!