Igorjev pohod "Od kala do kala" 2023

Ob svetovnem dnevu mokrišč RD Pliska in Mladinski hotel Pliskovica vabita na  tradicionalni Igorjev pohod "Od kala do kala".
Nedelja, 5. februar 2023 ob 10. uri
Zborno mesto: Pliskovica – Latnik evropskega prijateljstva
Dolžina pohoda: okrog 7 km/ 3 ure

Beri dalje

Martinovo doživetje v Pliskovici

V okviru Martinovanja na Krasu, tudi letos pripravljamo martinov dogodek v Pliskovici. Gre za edinstveno martinovo doživetje z degustacijami pri šestih vinarjih, čebelarju in zdravico s kamnosekom. Zaključek dogodka bo na našem dvorišču. 

Beri dalje

Orientacijski tek

V sodelovanju z Društvom za razvoj orientacijskega teka, za zaključene skupine ponujamo novo aktivnost, ki ponuja obilico druženja, zabave in rekreacije na svežem zraku. Gre za aktivnost, ki je primerna za vse starosti in kondicijske pripravljenosti. Predznanje ni potrebno. Razgibaj svoj um in telo na aktiven in zabaven način.

Beri dalje

Najem hostla

Najemite celoten hostel in doživite svoj nepozaben dan v osrčju Krasa. Prepustite se magični energiji 400 let stare domačije, sprostite se in uživajte v intimi kraškega dvorišča. Se pripravljate na poroko, organizirate poslovno ali družinsko srečanje, želite praznovati svoj rojstni dan, fantovščino, dekliščino, obletnico poroke, zaključka šole,... Enodnevni najem že od 653,53€

Beri dalje

Pridobili smo okoljski znak Green Key

Naš Hostel KRAS je v letu 2021 pridobil okoljski znak *Green key – Zeleni ključ*, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji

Beri dalje

Festival kamna 2021

Tekmovanje; pred-izbor za EUROSKILLS, kraška TRŽNICA, sejem KAMNOSEŠKIH IZDELKOV, POHOD »Po Pliskini poti«, akustični KONCERT Matija Bolčina,  KAMNARSKA KUHNCA, KOLESARJENJE "Po sledeh kamnosekov", razstava ČIPK, predstavitev domačih ponudnikov, strokovno predavanje o obdelavi kamna, podelitev MEDALJ, akustični koncert Drago Mislej – MEF, ...

Beri dalje

Dobrodošli v zeleni in varni Sloveniji!

Slovenija je med prvimi državami na svetu pridobila znak Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC).
Tudi Mladinski hotel Pliskovica se pridružuje pobudi Slovenske turistične organizacije "Green&Safe" pri skrbi za zelen, odgovoren in varen turizem.

Beri dalje

Počitnice na Krasu

Poletje je čas za ustvarjanje nepozabnih doživetij. Ustvarite si letošnje počitniške spomine na Krasu. Za vas smo pripravili enkratno priložnost. Za svoje bivanje lahko unovčite tudi turistične bone.  

Beri dalje

Hostel ponovno odpira vrata

Mladinski hotel Pliskovica, v petek 22.5.2020, ponovno odpira vrata prenočitvenih kapacitet. Ker je vaša varnost naša prioriteta, smo spalne enote, v skladu s priporočili pristojnih institucij, prilagodili trenutnim izrednim razmeram. Ponujamo vam možnost bivanja v štirih različnih spalnih enotah z lastno kopalnico.
Beri dalje

Ponudba za šolske skupine

Vpeta med vinograde in pristno kraško gmajno leži vas Pliskovica. Umaknjena od vsakdanjega vrveža, ponuja pristno doživetje naravne in kulturne dediščine. Domovanje v prijetnem zavetju prenovljene kraške domačije, s skupnimi prostori, več posteljnimi sobami in velikim dvoriščem, že samo po sebi narekuje druženje, medsebojno sodelovanje, in  varno zavetje. 

Beri dalje

Brezplačno vodenje po Pliskini poti

Ob mednarodnem dnevu turističnih vodnikov, pripravljamo skupaj z Društvom vodnikov Krasa in Brkinov, brezplačno turistično vodenje po Pliskini poti, ki bo v soboto, 29.2.2020 ob 9.30.
Zaključek v Mladinskem hotelu ob čaju. 
Dolžina pohoda: 6 km
Zbirno mesto: Latnik evropskega prijateljstva (pred trgovino)

Beri dalje

Ekspedicija Pliskovica

Za obisk Pliskovice je primeren vsak letni čas. Najbolj pristno doživetje naše vasi pa je zagotovo v spremstvu lokalnega vodnika. Odpravite se z njim na voden ogled vasi ali Pliskine učne poti. Da pa bo doživetje še boljše, pokukajte k našim ponudnikom. Presenečeni boste!
Za vas smo pripravili poseben program, ki vključuje voden sprehod po vasi z obiski dveh vinarjev, kamnoseka in čebelarja. 

Beri dalje

Igorjev pohod "Od kala do kala"

Ob svetovnem dnevu mokrišč RD Pliska in Mladinski hotel Pliskovica vabita na 15. tradicionalni Igorjev pohod "Od kala do kala".
Nedelja, 2. februar 2020 ob 10. uri
Zborno mesto: Pliskovica – Latnik evropskega prijateljstva
Dolžina pohoda: okrog 7 km/ 3 ure

Beri dalje

Galerija

Interior_1
 • Interior_1
Other_4
 • Other_4
Exterior_4
 • Exterior_4
Interior_6
 • Interior_6
Other_1
 • Other_1
Interior_8
 • Interior_8
Interior_3
 • Interior_3
Exterior_2
 • Exterior_2
Interior_2
 • Interior_2
Other_5
 • Other_5
Interior_4
 • Interior_4
Interior_5
 • Interior_5
Interior_7
 • Interior_7
Exterior_1
 • Exterior_1
Interior_9
 • Interior_9