Nova kolesarska trasa GEOMOB

V neposredni bližini Pliskovice se lahko priključite na novo kolesarsko traso GEOMOB,

Glavna kolesarska trasa povezuje Sežano in Komen in je dolga 19,9 km. Pred Komnom so iz nje izpeljani še trije kolesarski kraki – proti Volčjemu gradu, Tomačevici in Kobjeglavi - skupaj dolgi 7,3 km.

Kolesarska povezava med Sežano in Komnom je bila vzpostavljena v okviru projekta GEOMOB – Regijske kolesarske povezave na Krasu, ki sta ga sofinancirali Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Namen projekta GEOMOB je povečati in nadgraditi infrastrukturo namenjeno trajnostni mobilnosti na območju Krasa ter izboljšati prometno varnost in pogoje za kolesarjenje.

Glavna kolesarska trasa povezuje Sežano in Komen in je dolga 19,9 km. Pred Komnom so iz nje izpeljani še trije kolesarski kraki – proti Volčjemu gradu, Tomačevici in Kobjeglavi - skupaj dolgi 7,3 km.

 

Kolesarjenje po kraški pokrajini ni le oblika trajnostne mobilnosti in sprostitve, ampak vas popelje v nepozabno odkrivanje kulturno-zgodovinskih zgodb in občudovanje raznolikih naravnih lepot.

Kraška pokrajina je z rastlinskimi in živalskimi vrstami med bogatejšimi območji v Evropi in ena izmed vročih točk biotske raznovrstnosti na svetu.

GPX datoteka glavne povezave Sežana - Komen

GPX datoteka Sežana - Kobjeglava

GPX datoteka Sežana - Volčji Grad

GPX datoteka Sežana - Tomačevica

Kolesarsko pot in njene tri krake si lahko ogledate tudi na našem Komoot profilu.

Če med kolesarjenjem postanete lačni, se lahko okrepčate pri katerem od lokalnih ponudnikov, ki jih najdete TUKAJ.

Za tiste, ki bi na Krasu želeli preživeti več kot en dan, pa je na voljo pestra ponudba nastanitev. TUKAJ.

 

Dolžina poti: 19,9 km + 7,3 km dodatni kraki
Podlaga: asfalt, protiprašna prevleka
Zahtevnost:nezahtevna
Znamenitosti ob poti: Kosovelje, Botanični vrt ob vili Mirasasso Sežana, Cesta Marije Terezije, Coljava, Volčji Grad, kamniti suhi zidovi (8 km obnovljenih), Kobjeglava, Pot devetih kalov, Komen, Sežana
Informacije: ORA Krasa in Brkinov
 
Več informacij najdete na tej POVEZAVI.