Kam se lahko odpravim na izlet v okolici?

V bližini se nahajata kraška bisera, Lipica, kjer je vsekakor nepogrešljiv sprehod med Lipicanci in Štanjel, prelepa srednjeveška vasica z gradom in Fabianievim vrtom. V Dutovljah je na ogled Pepin vrt in spominska soba Borisu Pahorju, v Tomaju Kosovelova domačija. V Sežani se lahko sprehodite skozi botanični park ali pa se ustavite v Kosovelovi spominski sobi za malce bolj aktivne pa je tu Živi muzej Krasa. Nikakor pa ne gre izpustiti parka Škocjanske jame pa muzeja vojaške zgodovine v Pivki. V lokvi pa si lahko ogledate bogato zbirko predmetov iz vojnega obdobja.
Dvajset minut vožnje in že smo v Bližnjem Trstu ali pa skočimo v morje v Sesljanu. Tu je še pohodna pot Napoleonika, na kateri nas spremlja čudovit pogled na mesto Trst, pa Rilkejeva pot, ki je nad sesljanskim zalivom speljana vse do Devinskega gradu.

Kaj lahko počnem v mladinskem hotelu Pliskovica?

Podate se lahko na odkrivanje slikovite kraške vasice ali pa na 6 km dolg sprehod po označeni Pliskini poti. Med hojo se lahko naučite veliko o Krasu in življenju Kraševca, sprehod pa si lahko popestrite z igranjem pastirskih igric. Obiščete kamnoseka, čebelarja, ali pa preizkusite lokalna vrhunska vina in druge dobrote. Pliskovica je tudi izhodišče za pohod na Volnik, iz katerega pogled seže od Jadranskega morja pa vse do Julijskih Alp. Po predhodnem dogovoru je možna kamnoseška delavnica ter peka kruha v krušni peči. S svojo družbo pa lahko na vrtu organizirate tudi piknik, saj je na voljo  letna kuhinja z žarom. Vsekakor pa na gre zamuditi katerega od naših tradicionalnih dogodkov.

Ali lahko mladinski hotel Pliskovica najamem za poroko?

V mladinskem hotelu Pliskovica so poroke možne. V ta namen oddamo celoten hostel, kar pomeni, da so v najem vključene tudi sobe in lahko svatje spijo pri nas. V takem primeru se iz petka na soboto pri nas najame 10 ležišč (priprave), iz sobote na nedeljo pa vse, torej 35 postelj. Vse imate za svojo uporabo (v soboto) razen če pride kakšen obiskovalec na kavico v naš BAR.
V uporabo se odda samo prostor. Za vso nadaljnjo organizacijo in potek dogodka pa poskrbi najemnik (aranžiranje, catering, morebitni dodatni inventar, … ).
Na tem mestu pa je potrebno izpostaviti, da se naš hostel nahaja v središču vasi, torej moramo upoštevati javni red in mir, kar pomeni, da po 22 uri jakost glasbe ne sme motiti sosedov.
Naš vrt sprejme 100 ( tudi več) ljudi. V primeru slabega vremena pa zna nastati težava pri velikem številu svatov, saj imamo na voljo samo manjšo dvorano (največ 35 oseb) tako, da je potreben šotor s podom, ki ni vključen v ceno najema. Postavitev je potrebno urediti preko zunanjih izvajalcev.

Ali so pri vas na voljo tudi dvoposteljne (privat) sobe?

V hostlu sta na voljo dve dvoposteljni sobi. Vendar pa sta to sobi, ki jih od ostalih sob ločijo samo vrata. Da pridemo do njiju je potrebno prečkati druge sobe. Hiša je tako sestavljena, ker gre za več kot 400 let staro domačijo, zaščiteno kot kulturni spomenik. Prostori so torej temu primerno razporejeni prav tako kot so bili pred 400 leti.

Ali pri vas dobim posteljnino?

Posteljnina je v hostlu na voljo za doplačilo, ki znaša 3€. Znesek se plača enkrat za celotno bivanje. Gostje pa si lahko prinesejo tudi svojo prevleko za vzmetnico, ter prevleki za pokrivalo in vzglavnik. Spalne vreče niso dovoljene.

Kje lahko parkiram?

Do vhoda v hostel vodi zelo ozka pot, ki je primerna le za osebna vozila. Z avtom se lahko pripeljete do vhoda toliko, da razložite svoje stvari. Nato pa svoje vozilo premaknete cca 200 m stran, kjer je urejeno parkirišče.