Celotno območje Krasa je idealno za lagodno kolesarjenje in pohodništvo po planotasti pokrajini, ponuja pa tudi nekaj bolj zahtevnih vzponov na vrhove. Zaradi blagega podnebja sta pohodništvo in kolesarjenje možni skozi vse leto, čeprav se prav spomladi in jeseni Kras predstavlja v svoji najlepši luči.

Volnik

Volnik, po italijansko Monte Lanaro je 546 m visok hrib, ki se nahaja v bližini hostla. Na vrhu je manjši stolp, osvojitev vrha pa bo poplačan z dihjemajočim razgledom od Tržaškega zaliva pa vse do Julijskih Alp.

Trajanje in zahtevnost poti: 1,5h, lažja označena pot.

Beri dalje

Doživi Kras na Krasu v Pliskovici

Spoznajte Kras od blizu. Z vami se bomo sprehodili po Pliskini učni poti, poleg tega pa lahko izbere še dve izmed aktivnosti aktivnosti, ki vam bodo popestrile in približale življenje na Krasu; kamnoseštvo, nastop folklorne skupine, čebelarstvo, pastirske igre, degustacija vin,...

Trajanje: 5 h

Beri dalje

Fabianijeva pot od Štanjela do Kobdilja

Krožna pešpot okoli naselja je lepo urejena sprehajalna pot, ki vodi okoli štanjelskega hriba, med arhitekturnimi mojstrovinami.

Beri dalje

Peš potovanja po krasu

Organizacija vodenih pohodniških izletov po Kraški planoti, med vinogradi in suhozidi, po Kraški vinski cesti z degustacijami vin, suhih mesnin ter ogledi skritih kotičkov bogate naravne in kulturne dediščine Krasa.