Kaj početi

Raziskovanje skritih kotičkov Pliskovice, na sprehod ali s kolesom pa do bližnjega Komna, dutovlj, Štanjela ... in do mnogih naravnih znamenitosti.

Odkrijte Čudesa Krasa

Dobrodošli na Kras, pokrajino polno naravnih lepot, edinstvenih kraških pojavov in bogate kulturne dediščine. Vabimo vas, da odkrijete ta čarobni kotiček Slovenije, kjer se narava in zgodovina prepletata v popolni harmoniji.

Vstopite v skrivnostni svet kraških jam, ki skrivajo čudovite kapnike, podzemne reke in spektakularne dvorane. Ne zamudite obiska Škocjanskih jam, ki so zaradi svoje edinstvenosti vpisane na UNESCO-ov seznam svetovne dediščine.

Kras ni le naravna, ampak tudi kulturna zakladnica. Raziskujte starodavne vasi z značilno kraško arhitekturo in spoznajte prijazne domačine, ki bodo z vami delili zgodbe o življenju na Krasu. Obiščite Štanjel, eno najlepših kraških vasi, kjer vas bodo očarali srednjeveški grad, Ferrarijev vrt in ozke kamnite uličice.

Uživajte v avtentičnih kraških jedeh in izjemnih lokalnih vinih. Ne zamudite pršuta, ki ga sušijo na kraškem zraku, ter okusite teran, avtohtono rdeče vino, ki ga pridelujejo le na Krasu. Obiščite lokalne vinoteke in spoznajte skrivnosti kraške vinogradniške tradicije.

Kras je destinacija, ki vas bo očarala s svojo raznolikostjo in neokrnjeno lepoto. Pridite in doživite edinstveno harmonijo narave, kulture in kulinarike. Vaša kraška pustolovščina se prične tukaj!

Prijava na e-novice

Prejmite naše najnovejše novice v vaš nabiralnik.
Obvezna polja
Prijava
Prijava

Imate vprašanje?

Za vsa vprašanja ali le več informacij, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.
Kontakt