Bivanje v hostlu je pravo doživetje

Ponujamo 35 ležišč v šestih različno velikih sobah, ki nahajajo v kraški hiši in skednju. Skupno kopalnico in jedilnico ter možnost uporabe kuhinje.

Gostom nudimo 35 ležišč, ki so razporejena v dveh stavbah, nameščenih na velikem, ograjenem dvorišču. V  stavbi, ki je nekoč služila kot bivalni del domačije »hiša« se v pritličju nahajata kuhinja z dnevnim prostorom, v prvem nadstropju sta povezani, osem in dvoposteljna soba, na podstrešju pa še sobici za dve in tri osebe. Gostom, ki bivajo v tem delu hostla sta na voljo 2 skupni kopalnici. V spodnji stavbi, kjer je bil včasih skedenj je gostom v pritličju na voljo večnamenski prostor, ki sprejme do 50 oseb ter 2 kopalnici, v prvem nadstropju pa 6- in 14- posteljna soba.

Hiša

2 posteljna soba

Soba z dvema enojnima posteljama se nahaja v prvem nadstropju. Dostop v sobo je skozi 8- posteljno sobo. 

Povpraševanje

8 posteljna soba

Soba s štirimi pogradi se nahaja v prvem nadstropju in je prehodna, skozi sobo namreč vodi dostop do 2- posteljne sobe.

Povpraševanje

2 posteljna soba (podstrešje)

Podstrešna soba z dvema enojnima posteljama se nahaja v drugem nadstropju hiše in je dostopna skozi 3-posteljno sobo.

Povpraševanje

3 posteljna soba (podstrešje)

Soba s tremi enojnimi posteljami se nahaja na podstrešju hiše in je prehodna, saj skozi njo vodi dostop do dvoposteljne sobe.

Povpraševanje

Skedenj

6 posteljna soba

V sobi, ki se nahaja v prvem nadstropju so trije pogradi. Soba ima izhod na balkon.

Povpraševanje

14 posteljna soba

V naši največji sobi lahko na sedmih pogradih prespi do 14 oseb.

Povpraševanje

Všeč mi je bila lokacija in prijeten domač ambient. Rekla bi tako za "dušo spočit". Hiša je zares nostalgična in me je spomnila na počitnice, ki sem jih preživljala pri mojih starih starših. Želim vam veliko uspeha in nasvidenje še kdaj.

Jolanda

Kraška idila Hostel je odličen. Idilična hiška v idiličnem okolju. Osebje prijazno, stranišča čista ... Z družbo nismo ničesar pogrešali. Uživali smo v pravem kraškem ambientu. Priporočamo!

Peter

This is a delightful hostel and a real gem for anyone who passes through. The staff are really friendly and accommodating, but the hostel itself is stunning; a 400 year old farm house converted into a place for travellers, couples, cyclists and families to pass through and explore the area. I've been able to really relax here, just don't get me started on the wine!

Simon Jackson

Včeraj smo s skupino sodelavcev pri vas najeli kolesa in preživeli čudovit dan na Krasu. K dobremu počutju in pozitivnim vtisom ste v veliki meri pripomogli ravno pri vas v hostlu. Hvala, da ste nam pomagali zagotoviti dodatna kolesa, da ste nam odstopili svoje prostore in da ste nas tako lepo gostili. Pri vas smo se počutili izredno prijetno in domače. Prepričan sem, da se kmalu spet vidimo! Hvala vsem za vse!

Nejc Čampa

Zelo ustrežljiva gostiteljica. V skupni kuhinji je na voljo vsa posoda in ves kuhinjski pribor. Celo kava, sol, sladkor in začimbe. In hladilnik. In grelnik vode. In brisače, čeprav niso navedene v ponudbi.

Apolonija

Popolnoma opremljena velika kuhinja s kavami. Čiste sobe, udobne postelje. Osebje je bilo zelo ustrežljivo. Vse je bilo v redu.

Rotter

Čista mirna lokacija s čudovitim vrtom. Moja hči je oboževala gugalnico!

Karen

Zelo prijazni in dobro organizirani, čistoča je v redu, udobne postelje. Mir je absoluten in kraj je znan.

Giuseppe_c

Kuhinja

Kuhinja je prostor, kjer gostje lahko samostojno pripravljajo hrano in je dovolj prostorna, da omogoča udobno gibanje več gostom hkrati. Oprema v kuhinji vključuje osnovne naprave za kuhanje in shranjevanje živil. Na voljo sta 2 steklokeramični plošči, 2 hladilnika z zamrzovalnikom in pečica.  Poleg tega so na voljo tudi manjše naprave, kot je opekač za kruh, mini žar, ročni mešalnik, kuhalnik za vodo in aparat za kavo, ki omogočajo pripravo različnih vrst obrokov. Kuhinja je opremljena z zadostno količino posode, jedilnega pribora in kuhinjskih pripomočkov.

Poleg funkcije priprave hrane je kuhinja tudi prostor, kjer se gostje lahko družijo in spoznavajo med seboj. Zato je poleg kuhinje urejen tudi prostor, ki služi kot jedilnica ali kot družabni kotiček, ki spodbuja druženje in medsebojno interakcijo.

Kopalnica

Dvorišče

Zaradi edinstvenega ambienta, ki ga ustvarja arhitekturna posebnost domačije ter veliko dvorišče, zagotavlja mladinski hotel Pliskovica udobje in pristno vzdušje za poročne obrede ter različna praznovanja. Naše dvorišče je prostor, ki je namenjen sprostitvi, druženju in rekreaciji gostov. Ograjeno in tako urejeno, da ponuja več varnosti in intimnosti, hkrati pa je dovolj prostorno in razporejeno tako, da omogoča izvedbo različnih aktivnosti.

Občasno se na dvorišču odvijajo tudi različni družabni dogodki, kot so pikniki, koncerti v živo ali druge aktivnosti, ki gostom in obiskovalcem omogočajo dodatno zabavo in druženje.

Letna kuhinja

V sklopu dvorišča je urejena tudi letna kuhinja z žarom in plinskim kuhalnikom, zaradi česar je naš hostel posebej primeren za praznovanja, druženja in druge skupinske aktivnosti.

Večnamenska dvorana

Prostor sprejme do 50 oseb in je opremljen s tablo in projektorjem.

Pogosta vprašanja

Kam se lahko odpravim na izlet v okolici?

V bližini se nahajata kraška bisera, Lipica, kjer je vsekakor nepogrešljiv sprehod med Lipicanci in Štanjel, prelepa srednjeveška vasica z gradom in Fabianievim vrtom. V Dutovljah je na ogled Pepin vrt in spominska soba Borisu Pahorju, v Tomaju Kosovelova domačija. V Sežani se lahko sprehodite skozi botanični park ali pa se ustavite v Kosovelovi spominski sobi za malce bolj aktivne pa je tu Živi muzej Krasa. Nikakor pa ne gre izpustiti parka Škocjanske jame pa muzeja vojaške zgodovine v Pivki. V lokvi pa si lahko ogledate bogato zbirko predmetov iz vojnega obdobja.

Dvajset minut vožnje in že smo v Bližnjem Trstu ali pa skočimo v morje v Sesljanu. Tu je še pohodna pot Napoleonika, na kateri nas spremlja čudovit pogled na mesto Trst, pa Rilkejeva pot, ki je nad sesljanskim zalivom speljana vse do Devinskega gradu.

Kaj lahko počnem v mladinskem hotelu Pliskovica?

Podate se lahko na odkrivanje slikovite kraške vasice ali pa na 6 km dolg sprehod po označeni Pliskini poti. Med hojo se lahko naučite veliko o Krasu in življenju Kraševca, sprehod pa si lahko popestrite z igranjem pastirskih igric. Obiščete kamnoseka, čebelarja, ali pa preizkusite lokalna vrhunska vina in druge dobrote. Pliskovica je tudi izhodišče za pohod na Volnik, iz katerega pogled seže od Jadranskega morja pa vse do Julijskih Alp. Po predhodnem dogovoru je možna kamnoseška delavnica ter peka kruha v krušni peči. S svojo družbo pa lahko na vrtu organizirate tudi piknik, saj je na voljo  letna kuhinja z žarom. Vsekakor pa na gre zamuditi katerega od naših tradicionalnih dogodkov.

Ali lahko mladinski hotel Pliskovica najamem za poroko?

V mladinskem hotelu Pliskovica so poroke možne. V ta namen oddamo celoten hostel, kar pomeni, da so v najem vključene tudi sobe in lahko svatje spijo pri nas. V takem primeru se iz petka na soboto pri nas najame 10 ležišč (priprave), iz sobote na nedeljo pa vse, torej 35 postelj. Vse imate za svojo uporabo (v soboto) razen če pride kakšen obiskovalec na kavico v naš BAR.

V uporabo se odda samo prostor. Za vso nadaljnjo organizacijo in potek dogodka pa poskrbi najemnik (aranžiranje, catering, morebitni dodatni inventar, … ).

Na tem mestu pa je potrebno izpostaviti, da se naš hostel nahaja v središču vasi, torej moramo upoštevati javni red in mir, kar pomeni, da po 22 uri jakost glasbe ne sme motiti sosedov.

Naš vrt sprejme 100 ( tudi več) ljudi. V primeru slabega vremena pa zna nastati težava pri velikem številu svatov, saj imamo na voljo samo manjšo dvorano (največ 35 oseb) tako, da je potreben šotor s podom, ki ni vključen v ceno najema. Postavitev je potrebno urediti preko zunanjih izvajalcev.

Ali so pri vas na voljo tudi dvoposteljne (privat) sobe?

V hostlu sta na voljo dve dvoposteljni sobi. Vendar pa sta to sobi, ki jih od ostalih sob ločijo samo vrata. Da pridemo do njiju je potrebno prečkati druge sobe. Hiša je tako sestavljena, ker gre za več kot 400 let staro domačijo, zaščiteno kot kulturni spomenik. Prostori so torej temu primerno razporejeni prav tako kot so bili pred 400 leti.

Ali pri vas dobim posteljnino?

Posteljnina je v hostlu na voljo za doplačilo, ki znaša 3€. Znesek se plača enkrat za celotno bivanje. Gostje pa si lahko prinesejo tudi svojo prevleko za vzmetnico, ter prevleki za pokrivalo in vzglavnik. Spalne vreče niso dovoljene.

Cenik

Cenik

Imate vprašanje?

Za vsa vprašanja ali le več informacij, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali.
Kontakt